ဂ်ပန္ေကာင္မေလးေတြ အျမဲတမ္းခႏၶာကိုယ္သြယ္လ်ေနရျခင္း အေၾကာင္းအရင္း
ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတြဟာ အသက္ရွည္ေလ့ရွိၿပီး က်န္းမာေရးနဲ႔အညီ လိုက္ေလ်ာညီေထြ ေနတတ္ထိုင္တတ္ၾကသူေတြပါ။ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတြ အ၀လြန္တယ္ဆိုတာမိိ်ဳးဟာ ရွားပါးပါတယ္။ဂ်ပန္အမိ်ဳးသမီးေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားဟာ ခႏၶာကိုယ္ပိန္သြယ္ၿပီး ၀ တယ္ဆိုတာ ရွားပါတယ္။သူတို႔အသက္(၃၀)ဆိုတာကလည္း (၁၈)၊(၂၀) အရြယ္ေလာက္လို႔ ထင္ရေလာက္တဲ့ အထိ ႏုပ်ိဳၾကတာကိုလည္း ေတြ႔ရပါ တယ္။သူတို႔ေတြ မ၀တာ၊ႏုပ်ိဳတာ၊အသက္ရွည္တာေတြ ရဲ႕ ေနာက္ကြယ္မွာ လွ်ိဳ႕၀ွက္ခ်က္ရွိပါတယ္။အဲ့ဒါေတြအားလံုးဟာ သူတို႔ရဲ႕ စားေသာက္မႈ အေ လ့အထ ပံုစံ(၆)မ်ိဳးေၾကာင့္ပါ။အဲ့ဒါေတြကေတာ့….
(၁)diet ပံုစံ(စားေသာက္မႈပံုစံ)
ဂ်ပန္ေတြ စားတဲ့ အစားအစာေတြကို ၾကည့္လိုက္ရင္ ငါး၊ပင္လယ္္စာ၊ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္၊ပဲ၊ဆန္၊လက္ဖက္စိမ္း..တို႔ပါ။သူတို႔စားတဲ့ အစားအစာ ေတြကို ၾက ည့္လိုက္ရင္ အာဟာရကလည္း ညီမွ်ၿပီး အပိုအလုိ မရွိပါဘူး။ကယ္လိုရီမ်ားတဲ့ အစားအစာနဲ႔အသင့္စားအစားအစာေတြကို ေရွာင္ၾကပါတယ္။လတ္လတ္ ဆ တ္ဆတ္ေတြကိုပဲ စားေသာက္တတ္ၾကပါတယ္။ရာသီအလိုက္ ငါးေတြကို စားၾကပါတယ္။ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ ရာသီအလိုက္လည္း အစားအစာကို ေရြးခ်ယ္ စားေသာက္တတ္ၾကပါတယ္။
(၂)ခ်က္ျပဳတ္တဲ့စတိုင္
ဂ်ပန္ေတြဟာ အေၾကာ္အေလွာ္ဆိုတာမ်ိဳးထက္ ေပါင္းတာ၊ျပဳတ္တာ၊ကင္တာ၊ မ်ိဳးသာ လုပ္တတ္ၾကပါတယ္။အသားငါးေတြကို ကင္တာကေတာ့ က်န္းမာေရးနဲ႔ သိပ္မညီညြတ္ပါဘူး။ဆီကိုလည္း အမ်ားႀကီး မစားပဲ သူတို႔ ခ်က္ျပဳတ္ ထားတဲ့ အစားအစာေတြမွာဆိုရင္ ဆီကို မပါသေလာက္ နည္းနည္းေလးပဲ သံုးတတ္ၾက ပါတယ္။ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကိုဆိုရင္လည္း အက်က္ဆိုတာ မ်ိဳးထက္ မက်က္တက်က္မ်ိဳး အစိမ္းလိုက္ စားတတ္ၾကပါတယ္။အသီးအရြက္ကေတာ့ သူတို႔ရဲ႕ ဟင္းပြဲမွာ မပါမျဖစ္ပါ။
(၃)စားတဲ့ ယဥ္ေက်းမႈ
စားတဲ့ အခါမွာ ျဖည္းျဖည္းနဲ႔ ေၾကညက္ေအာင္ ေသခ်ာ ၀ါးစား တတ္ၾကပါ တယ္။သဘာ၀အရသာမေပ်ာက္ေအာင္္ ျပင္္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး ပန္းကန္ထဲမွာ အျပည့္အေမာက္ထည့္ စားတာမ်ိဳး မလုပ္ပဲ နည္းနည္း ခ်င္းစီထည့္ၿပီး စား တ တ္ၾကပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ အစားလြန္တာ၊အစာမေၾကတာဆိုတဲ့ ျဖစ္ရပ္မ်ိဳး သိပ္ မေတြ႔ရ
(၄)ထမင္းအစား ေပါင္မုန္႔ကိုစား
သူတို႔ဟာ ထမင္းအစား ေပါင္္မုန္႔နဲ႔ဂ်ံဳကို ဦးစားေပးစား တတ္ၾကပါတယ္။ဒီအခ် က္ဟာလည္းသူတုိ႔ေတြ ပိ္န္ရတဲ့ အေၾကာင္းအရင္း တစ္ခုပါ။
(၅)မနက္စာကို အေလးေပးစား
မနက္စာဟာ သူတို႔အတြက္ မရွိမျဖစ္ပါ။သူတို႔အတြက္ အဓိကပါ။မနက္္စာကို အလြယ္ေလး ျဖစ္သလို စားတာမဟုတ္ပဲ ေသခ်ာ ျပင္ဆင္စား ေသာက္တ တ္ၾကပါတယ္။သူတို႔ရဲ႕ မနက္စာ ၀ိုင္းမွာ ငါး၊စြပ္ျပဳတ္၊ပဲ၊လက္ဖက္ရည္၊ဟင္းသီး ဟင္းရြက္၊ပင္လယ္ေရညွိ အစရွိ တာေတြကို ထည့္သြင္းစားေသာက္ တတ္ၾကပါတယ္။
(၆)အခ်ိဳတည္းတဲ့ အေလ့အက်င့္သိပ္မရွိ
ဂ်ပန္ေတြမွာ မုန္႔အခ်ိဳေတြကို အခ်ိဳတည္းတယ္ဆိုတဲ့ အေလ့အထ မ်ိဳး သိပ္ မေတြ႔ရပါဘူး။ကိတ္၊ခရမ္ပါတဲ့ မုန္႔အခ်ိဳေတြ၊ေထာပတ္ပါတဲ့ မုန္႔ေတြ ကို သိပ္မ စားၾကပါဘူး။မုန္႔စားမယ္ဆုိရင္လည္း သၾကားနည္း၊အဆီလည္း နည္းတဲ့ မုန္႔မ်ိဳးကိုသာ ေရြးခ်ယ္စားေသာက္တတ္ၾကပါတယ္။